HISTORIE
 
En Drum Horse er en race, der er inspireret af de store krigsheste med en skønhed, en flot statur og en værdighed der ikke findes i nogen anden eksisterende race. Drum Horse er en europæisk race med rødder i England, Irland og Skotland.
Historien om Drum Horse er så lang som Gypsy Cobs og racerne er faktisk tæt forbundet.
Som alle andre hesteracer kommer Drum Horse af en blanding. Racen er skabt af sigøjnere og andre omrejsende, og naturligvis af naturen og den tid de levede i.
I det 16.århundrede, hvor sigøjnere og andre omrejsende ikke havde råd til at få deres hopper bedækket, trak de om natten deres brogede hopper ind til rigmændenes hingste.
Shire og Clydesdale hingste var meget populære, men også Welsh Cob blev brugt.
drum history 1
Arbejdende Drum Horse fra den engelske garde
 
Drum Horsens forfædre er derfor Gypsy Cob, Shire, Clydesdale og Welsh Cob, men den har i mange, mange år været en ren race, så da den blev udpeget til at bære de imponerende sølv pauker og navngivet ”The Royal English Drum Horse” af den engelske Dronning i 1960erne, havde racen allerede eksisteret længe i Europa. Mange af de gamle Drum Horse var af ukendte forældre, på samme måde som hos Gypsy Cob, på grund af sigøjnernes og de andre omrejsendes avlsmetoder.
At den engelske Dronning valgte og navngav denne race ”Drum Horse” gør den helt unik. Valget var baseret på en hest, der var i stand til at bære de tunge sølv pauker samt at se imponerende og royal ud.
 
Det siges, at den engelske Dronningen sagde:
 
”Man skal ikke se under en Drum Horse, man skal ikke se over en Drum Horse, man skal se PÅ en Drum Horse”.
 
drum history 2
Drum Horse med sølv pauker

Den af Dronningen udvalgte Drum Horse var broget, med masser af hår og havde en flot gang, altså en rigtig paradehest.
Dygtige og erfarne mennesker fortsatte avlen af Drum Horse og etablerede en forening for racen. På den måde blev Drum Horse ordentligt registreret og man kunne beholde navnet Drum Horse som racenavn.
Derfor kan vi i dag i Europa avle rene Drum Horse med Drum Horse og vi har efterhånden fået mange, rigtig fine avlsheste.

drum history 3

Vandfarve maleri af A. I. Sauerweid, fra
1816, ”Kettledrummer of The First Life Guard”

Den amerikanske forening for både Gypsy Cob og Drum Horse, GCDHA, var den første forening til at registrere og kåre den originale Drum Horse.

Drum Horse som arbejde og Drum Horse som race:

Desværre er oplysninger om de tidlige Drum Horses meget få. I 1600 tallet blev “The First Troop of Horse Guards”, den engelske konges personlige livgarde, oprettet og på det tidspunkt var det en varmblods race, der bar trommerne som Drum Horse, men allerede tilbage i 1500 tallet ved man, at der blev oprettet et hesteregiment, hvor også trommeslageren fik en hest. Man ved ikke præcis, hvordan den så ud, men der findes et senere vandfarve maleri fra 1816 af A. I. Sauerweid, der viser en hvid Drum Horse.

drum history 4

Broget Drum Horse på arbejde

I dag hedder regimentet “the Household Cavalry” og deres Drum Horsees, der traditionelt bliver opkaldt efter græske helte, bliver udvalgt af “the Riding Master” under ivrig og personlig interesse fra den engelske Dronning.

De krav der stilles til dagens Drum Horse i ”the Household Cavalry” er, at den skal være af godt temperament, veludviklet - da den skal bære vægten af rytter, ceremoniel uniform samt de tunge sølv pauker og den skal være 170 cm høj (16,3 hh).

drum history 5

De engelske sølv pauker

drum history 6

Drum Horse Alexander the Great

I 1960erne udvalgte den engelske Dronning en koldblods hest til sin personlige Drum Horse. Det er den Drum Horse, vi i dag kender som registreret race i Europa. “The Household Cavalry” har frem til år 2000 brugt Drum Horse af race i sit regiment.
Desværre er det en sjælden race og der findes ikke mange af dem, så “the Household Cavalry” har herefter måttet bruge Shire/Clydesdale cross.
 
“The Royal English Drum Horse” er i øjeblikket en Clydesdales cross, men vi ved, at de ønsker at få den smukke brogede parade hest tilbage til “The Household Cavalry” og at de har set på mange af Europas kårede Drum Horses. Desværre er disse værdifulde avls heste for racen og for foreningen, men ud i fremtiden skal det nok lykkes at få racen tilbage til at bestride jobbet som Drum Horse for “the Household Cavalry”.
 
drum history 7
Mercury, en Shire/Clydesdale cross.
 
JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com